Alla inlägg den 22 mars 2009

Casp med tillbehör


Eftersom vi vill kunna dokumentera och presentera vår resa på bästa möjliga sätt kommer vi självklart inte att spara på krutet när det gäller den tekniska utrustningen som får vårt förtroende.


I en serie med återkommande inlägg ska vi berätta lite om utrustning vi valt ut som följeslagare på vårt äventyr.


I dag inleder vi med att presentera lilla men ack så uppmärksamma GPS-CS1KASP från Sony. (När det gäller denna typ av utrustning så kapitulerar helt vi för produkterna från den uppgående solens land…)


Denna lilla manick följer med på vår resa för att vi skall kunna registrera vår färdväg och dessutom kunna se vart vi filmat och fotograferat längs vägen.


Så här går det till: Så fort vi rör på oss, med motorcyklarna eller till fots slår vi på GPS-kapseln. Den lilla filuren registrerar vår position var 15:e sekund.

Vi kommer naturligtvis att både filma och fotografera så ofta vi bara kan.

När vi sedan laddar ner filmerna och fotografierna i vår lilla resedator, laddar vi samtidigt ner datat från GPS-kapseln. Simsalabim och hokuspokus, så paras tidsdatat från filmerna/bilderna och GPS-kapseln ihop och på det sättet får vi de exakta geografiska positionerna knytna till vårt bildmaterial.


När vi så småningom tittar på filmerna/bilderna får vi med automatik upp Googlemaps förnämliga Satellitbilder och kartor som bakgrund, komplett med våra ”hjulspår” och dessutom sitter små knappnålar där bilderna/filmerna är tagna.


Självklart följer det med en liten smidig hållare för styrmontering och när vi är ute på ”walkabout” då dinglar lille Kasp behändigt i en karbinhake från ryggsäcken, alternativt sitter fastspänd på en kraftig ;) överarm…


Den går hit, den går dit, å den startar på ett kick, det är en makalös manick…


Produktinformation GPS-CS1KASP

Funktionbskrivning




Presentation

Omröstning

Har du någon gång tagit din parhäst tillbaka till sitt ursprung?
 Nej, är absolut inte aktuellt för mig.
 Nej, men varit sugen många gånger.
 Ja, en gång för flera decennier sedan.
 Ja, vid ett flertal tillfällen, man vill bara göra om det.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards